Botanisch wonen is hip

Botanisch wonen is hip maar als je geen groene vingers hebt is dat best een dingetje

Toen ik op instagram begon waren cactussen helemaal hot, oke dacht ik dat gaat mij wel lukken, dat zijn makkelijke planten dat kan niet fout gaan! En dat ging ook best goed, zo kwamen er steeds meer en ik kocht zelfs kleine cactussen op vakantie in een dierentuin in Tjechië want daar waren exemplaren die in nederland nog niet te koop waren, dus ik ging zo blij als een kind met cactussen in de koffer naar huis

Na een paar maanden liefdevol verzorgen moest ik toch een paar cactussen in de kliko gooien, pfff zelfs dat lukte me niet, toen ook grote Harry op een ochtend ingestort in zijn pot lag was ik het zat en melde me aan bij de facebookgroep: botanisch wonen

De beste zet ever want hier las ik dat ik mijn cactussen niet liefdevol verzorgde maar juist had verzopen ik gaf ze namelijk teveel water, oeps!

Aangestoken door instagram en de facebookgroep kreeg ik een verlanglijstje voor planten, daarvan vinkte ik eerst de monstera en de zebrina af, en jeetje wat staat een goede plant in huis mooi zeg

Daarna volgde er natuurlijk de pilea (pannekoekplant) en het masker plantje en ook de stippenplant en het chinees lantaantje kregen al snel een plekje in huis

Gaat er nu niets meer dood hoor ik je denken? Jawel hoor de erwtenplant (de verkoopster zei tegen me dat het een makkelijk plantje is, jij kent mij niet dacht ik nog haha) begaf het na een paar maanden en ook de pilea kreeg kuren, nu weet ik inmiddels dat die te donker stonden, de pilea heeft het gelukkig overleeft en ik heb zelfs een monstera gestekt, moet niet gekker worden!

Op de facebook groep leerde ik ook de webshop https://www.replant.nl kennen, en wat ik daar voorbij zag komen…. ik werd er hebberig van en mijn lijst werd weer langer

Toen ze vorige week 2 planten van mijn lijstje hadden ben ik gezwicht en heb ik ze gelijk besteld, ik kreeg direct een mailtje van Eric: we verzenden je planten pas maandag na koningsdag want anders zijn ze te lang onderweg, oke die hebben er verstand van want daar was ik met bestellen namelijk niet zelf opgekomen

Eric de Beer (34 jaar) zit al 20 jaar in de bloemen en planten, Eric zijn liefde voor speciale en ook zeldzame planten én zijn connecties in dit wereldje brachten hem een jaar geleden op het idee om replant te beginnen

En het was een kadootje toen de stingray en de hartjesplant binnen kwamen, kijk maar eens hoe mooi ze zijn

En nu mag ik voor moederdag een kadobon van 25 euro bij replant weggeven, kijk op mijn instagram hoe je mee kan doen! Veel succes lieve volgers

Voor alle echte plantnamen zie replant

Liefs Jet_andmore

12 gedachten over “Botanisch wonen is hip”

 1. Knap dat je de monstera gestekt hebt! Heb je het ook al geprobeerd bij heg maskerplantje, die is familie van de monstera toch?

  Like

 2. Whaha dit is zo herkenbaar! Ik hield cactussen niet in leven dus had de hoop op gegeven. Maar met wat hulp van Replant houd ik er al een aantal goed in leven. Had alleen rouwvliegjes binnengehaald dus nu aan het behandelen. Paar plantjes weg moeten doen 😦 dus ben erg toe aan nieuwe plantjes.
  O en tegen mij zeiden ze dat erwtjesplant juist heel moeilijk is. Dus wellicht lag die toch niet aan jezelf Haha.

  Like

 3. Wat leuk dat je aangestoken bent met het plantenvirus en fijn dat het verzorgen nu stukken beter gaat 😉 ik doe mee met de winactie want wie wil er nou niet wat moois van replant hebben💚 er is in ieder geval teveel keus van mooie bijzondere planten 😬

  Like

 4. Heel leuk! Zo leuk om te lezen dat je je groene vingers steeds verder ontwikkeld!!!
  Ik doe graag mee met de winactie, heb nog wel wat “groen” wensen!

  Like

 5. Gaaf! Ik zit ook helemaal in het plantenvirus! Zaterdag krijg ik een hele mooie calla binnen en pannenkoekplant op stam! Cadeautje voor moederdag! En nu maar hopen dat het mij lukt om ze goed te verzorgen! 😃

  Like

 6. Ik herinner me hier zo in! De erwtenplant gaat bij mij ook altijd dood, helaas! En Replant, pfff. Ik mag niet te vaak naar hun website kijken of ik ben helemaal blut! 😍

  Like

 7. Gek op plantjes, maar helaas blijven ze bij mij niet altijd even lang leven. Sommigen hebben het nu alweer moeilijk. Geel blad en vliegjes. Zucht… 😦 Wel weer een goede reden om nieuwe aan te schaffen, dus maak graag kans op het shoptegoed. Te gekke planten heb je ook uitgekozen, heb ze beiden nog niet.

  Like

 8. Toffe blog staan mooi die planten..en cacatus staan er om bekend dat ze geen of heel weinig water nodig hebben hihi…soms is het best lastig planten te verzorgen.
  Wij hebben survival achtige planten hebben maar af en toe een slokje water nodig..

  Heb een hele tijd terug over planten geblogt ,leuk als je een kijkje neemt zie je meteen welke 2 planten ik bedoel

  https://hotthingsforladies.wordpress.com/2018/10/01/lekker-veel-groen-in-huis-woon-trendknus-en-het-staat-gezzellig%f0%9f%8c%b5%f0%9f%8c%be%f0%9f%8d%80%e2%98%98%f0%9f%8d%83/

  P.s volg je mij terug liefs

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s