Follow me Follow you

Met mijn toch relatief kleine account krijg ik best regelmatig de vraag van beginnende interieur accounts hoe mijn instagram precies gegroeid is, misschien durven ze het mij te vragen juist omdat ik wat kleiner ben, geen idee

Dan probeer ik altijd wat tips te geven en ik vraag ook altijd: bedenk hoeveel tijd je erin wilt steken en of dat het je waard is

Want als je nu start en wilt groeien dan kost het je veel tijd, dat ging een paar jaar geleden echt heel anders, toen hadden we namelijk nog geen algoritme en waren er ook niet zoveel accounts

Ik begon zelf als foodie (ik was toen ook een paar kilo lichter, smile) en volgde gezondheidfreaks zoals Rens Kroes en leuke mensen in die hoek zoals Natalieskeuken en Jelmer de Boer, ik plaatste naast gewone real life foto’s mijn homemade bananencake enzo

Maar aangestoken door Laura Verschuur en Yvonne Kwakkel plaatste ik ook af en toe een interieur foto, vooral als ik weer eens kastje geverfd had, lekker rommelen in huis deed ik nou eenmaal graag en ik merkte dat zo’n foto beter geliked werd dan een foto van mijn havermout ontbijt

2015

2016

2017

En zo rommelde ik best een poosje door op instagram, tot ik vorig jaar begon te bloggen, toen merkte ik dat ik serieus met instagram aan de slag wilde, daarom deed ik wat research en ontdekte de volgende tips:

De belangrijkste tip is: zorg dat instagram je niet als een robot ziet, want dan kelder je door het algoritme zo naar beneden, instagram wil namelijk geen nepaccounts, en laten we eerlijk zijn, wij ook niet

voorjaar 2018

En daarmee kom ik op de volgende tip: zorg voor interactie met je eigen volgers en ook voor interactie met degene die jezelf volgt, daardoor ziet instagram jou niet als robot want die doen niet aan echte interactie én zo vinden andere accounts het leuk om jou terug te volgen, ik zeg win-win

Zorgt dit nu voor grote groei? Nou helaas niet altijd want het blijft ook gewoon een feit dat je mooie plaatjes moet posten en daarmee kom ik terug op mijn eerste vraag: hoeveel tijd wil je erin steken? Want een mooi plaatje schieten kost nou eenmaal tijd en mooie plaatjes krijgen volgers

Gister was Andrea de Groot bij mij en zij vertelde me dat ze na de docu #followme veel vragen krijgt of ze volgers koopt, en daar schrik ik van, niet van het idee dat er volgers gekocht kunnen worden want dat weet ik al veel langer, maar doordat een Andrea daar op aangesproken wordt! Ook Yvonne Kwakkel is erop aangesproken en zij schreef er zelfs een blog over https://yvonne-kwakkel.com/heb-ik-volgers-gekocht/ en zij zullen vast niet de enige zijn die zulke vragen krijgen

Nou mensen ik kan jullie vertellen dat ik deze dames bijna vanaf hun begin op instagram volg en ze heb zien groeien omdat ze daar echt keihard voor gewerkt hebben en niet alleen met mooie plaatjes posten maar ook door elke keer hun huis op zijn kop te zetten en te blijven veranderen, ook Sandra van Finntage en Jellina Detmar doen dat super! Vergeet daarbij niet dat ze dit al jaren doen, ik zelf heb niet de intentie om dit na te doen en ik denk eerlijk gezegd dat niemand die intentie moet hebben, heb jij dat wel dan wens ik je veel succes haha!

Instagram is voor mij persoonlijk niet het aantal volgers maar wel de gezellige contacten en leuke samenwerkingen, afgelopen zomer was ik veel minder actief, eigenlijk elke zomer, ik hou nou eenmaal van de zomer en ga graag naar het zwembad maar na de zomer verfde ik onze keukenkast zwart en van het een kwam het ander en dat bracht veel nieuwe volgers met zich mee en dat vind ik stiekem erg leuk!

najaar 2018

En nu is mijn doel de 10K halen, ik weet ook niet of dat reëel is maar hey zolang ik er plezier in heb maakt dat toch eigenlijk niet uit? Maar ohh die swipe up in Story die lonkt!

Daarmee mijn laatste tip: zorg dat je er plezier inhoud want dat is voor mij echt het belangrijkste

Kerst 2014

kerst 2018

https://instagram.com/jet_andmore?utm_source=ig_profile_share&igshid=qgox2v36v6bt

Liefs Jet_andmore

5 gedachten over “Follow me Follow you”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s