Kamerplanten naar buiten?

Vorige week was ik bij een tuincentrum en daar zag ik tussen de buitenplantjes een mega Strelitzia staan, ik dacht huh buiten? Hij lonkte nog lief naar me maar ik zei sorry jou krijg ik met geen mogelijkheid in de auto en we namen afscheid, en verder heb ik er niet meer over nagedacht

Later die week had ik een leuk berichtje van Wendy van 123planten en toen kwam ineens de vraag bij me op: jullie verkopen kamerplanten maar mogen ze ook naar buiten?

Daar had Wendy natuurlijk een antwoord op: jazeker in principe kunnen alle kamerplanten naar buiten maar door ons wisselvallige Hollandse klimaat geeft dat wel snel problemen, want het is vaak te warm te koud of te nat, emigreren naar een vaster klimaat en dan ist geen probleem!

@123planten op instagram

Ik kreeg van Wendy een lijstje met kamerplanten die het in ons Hollandse klimaat wel prima redden

Winterhard:

Trachycarpus fortunei, Chamaereops humillis

Tot het vriespunt:

Cycas, Phoenix canariensis

Planten die een hoge licht intensiteit aan kunnen en daarom in de zomer naar buiten kunnen maar wel een hoge temperatuur nodig hebben:

Beaucornea, Strelitzia, Alocasia, Musa, Yucca

Terug naar die Strelitzia, ik had al een mini Strelitzia binnen staan maar wilde nu ook een grote plant buiten proberen en vandaag kwam mijn nieuwe beauty van 123planten binnen, ze is echt prachtig, kijk maar:

Via deze link kan je een zelfde mooie Strelitzia bestellen als ik die heb, ook deze mooie Elho pot is daar te koop

Kan je nu zomaar elke plant van binnen naar buiten zetten? Nee dat zou ik niet zomaar doen, de overgang kan namelijk te groot zijn, zet hem de eerste keren een paar uur buiten om te wennen aan het nieuwe klimaat zodat je plant later geen dip krijgt, na een paar dagen opbouwen is je plant genoeg gewent aan zijn nieuwe omgeving en dan moet het helemaal goed komen, deze warme periode is eigenlijk perfect want het is buiten net zo warm als binnen

Laten jullie me weten of het gelukt is?

Liefs Jet

4 gedachten over “Kamerplanten naar buiten?”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s